MEB, Yegitek’in 23.08.2016 tarih 9018005 sayı ve Fatih Projesi Kapsamında Etkileşimli Tahta Planlaması konulu yazısı ile;
Fatih Projesi Faz3 Etkileşimli Tahta (ET) ihtiyacına yönelik sayısal veri toplama amacı ile hazırlanan modül tüm kurumlar tarafından mebbis kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılarak doldurulacaktır. Veri girişi yaparken keşif yönergesi esasları dikkate alınacaktır.
Okullarımızda ihtiyaç duyulan etkileşimli tahta ihtiyacını belirlemek üzere veri girişi yapmak için tıklayınız.
Fatih Projesi keşif yönergesi için tıklayınız
DİKKAT EDİLECEK KONULAR
- Daha önce etkileşimli tahta kulumu yapılmayan tüm kurumlar, ekli keşif yönergesinde belirtilen hususları dikkate alarak ihtiyaç duyulan etkileşimli tahta sayısını modüle gireceklerdir.
- Faz-1 ve Faz-2 ile etkileşimli tahta sağlanan okullarımızda varsa ilave etkileşimli tahta ihtiyacı da modüle girilecektir.
Okullarımızda yaşanan kurum adı, türü vb. değişiklikler nedeni ile daha önce resmi yazı, e-posta, cbs.eba.gov.tr ekranına girilen bilgilerde tutarsızlıklar olduğundan eski veriler dikkate alınmayacaktır. İhtiyacı bulunan tüm kurumlar bu modüle mutlaka veri girişi yapacaklardır. - Müdürü bulunmayan köy okullarının talepleri kurum adına ilçe milli eğitim müdürlülüklerince modüle girilecektir.
- Tüm okullar-halk eğitimi merkezleri-mesleki eğitim merkezleri dahil-etkileşimli tahta talebinde bulunabileceklerdir.
- Sayfa açılmıyorsa aşağıdaki adresi kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırınız.
https://veri.meb.gov.tr/FormaGit.aspx?ID=285 - 05.09.2016 tarihi bilgi girişi için son tarihtir.
- Destek için Altınordu, Fatsa, Perşembe ve Büyüksehir Milli Eğitim Müdürülüklerinde görev yapan Fatih Projesi Eğitmenlerinden destek alınacaktır.
Ordu Mem Direkt Hat: 452 223 1254 - Etkileşimli Tahta ihtiyacı bulunmayan okullar ´ihtiyaç bulunmadığından veri girişi yapılmamıştır´ notu düşerek btkoordinator52@meb.gov.tr adresine mail atacaktır.
Form, 25.08.2016-05.09.2016 tarihleri arasında veri girişi için açık hale getirilecek olup süre bitiminde otomatik olarak kapanacaktır. Bu noktada bilgilerini doğru ( aşağıda verilen Etkileşimli Tahta kurulabilecek ve kurulamayacak listesine uygun olarak Etkileşimli Tahta sayılarını yazmaları), eksiksiz ve zamanında girmeleri Etkileşimli Tahta keşif, sevk ve kurulumlarının sorunsuz şekilde yapılabilmesi ve mağduriyet yaşamaması için son derece önem arz etmektedir.
ET Kurulumu Yapılabilecek Alanlar
Derslik
BT Sınıfı
Fen Bilgisi Laboratuvarı
Biyoloji Laboratuvarı
Fizik Laboratuvarı
Kimya Laboratuvarı
Sosyal Bilgiler Laboratuvarı
Bilgisayar Laboratuvarı
Yabancı Dil Laboratuvarı
Mesleki Uygulama Laboratuvarı
Ortak Kullanılan Laboratuvarı
Müzik Odası
Resim Odası
Atölye* (* Atölyelerde; ET’ye toz veya başka fiziksel nedenlerle zarar verebilecek durumlar varsa (meslek liselerindeki kaynak, seramik, mobilya, metal kesim ve marangoz atölyeleri vb…) kurulumların yapılmaması,
Konferans Salonu** (** Konferans salonlarında, son izleyici ile ET arası mesafenin 10(on) metreyi geçtiği durumda ET kurulumunun yapılmaması,)
Öğretmenler Odası*** (*** Öğretmenler odası için, öğretmen sayısı en az 10(on) olan okullara keşif ve kurulumun yapılması, bunun dışında birden fazla öğretmenler odası bulunan okullarda ise sadece bir tane öğretmenler odasına ET keşfi ve kurulumu yapılması)
ET Kurulumu Yapılmayacak Alanlar
Müdür Odası
Müdür Baş Yardımcısı Odası
Müdür Yardımcısı Odası
Memur odası
Danışman Odası
Sayman Odası
Okul Aile Birliği Odası
Teknisyen Odası
Rehberlik Servisi Odası
Grup Rehberliği Odası
Özel Eğitim Hizmetleri Odası
Hizmetli Odası
Oyun Odası
Daktilograf Odası
Eğitim Araçları Odası
Gözlem Odası
Revir odası
Çalışma (Etüd) Odası
Test Odası
Fotokopi odası
Spor Salonu
Bekleme Salonu
Çok Amaçlı Salon
Kütüphane
Yemekhane
Misafirhane
Arşiv
Depo
Toplantı Salonu